2016. április 9., szombat

Dobran Team és az Oszake

Kedveseim!

Fáradtan, ám boldogan, enyhe büszkeség érzésével eltöltve jelentem ki: végig csináltuk!

Ma, 2016.04.09-én lehetőségünk volt az Oszake rendezvényen fellépnünk és játszanunk. Jó ideje készültünk már erre és most, hogy vége van, úgy érzem, nem volt felesleges. Fantasztikusan éreztük magunkat, minden az elvárásoknak megfelelően alakult. Nem arról szeretnék beszélni, kis csapatunk, mekkora teljesítményt nyújtott, még ha büszke is vagyok minden egyes tagunkra! Most arra szeretnék kitérni, hogy nélkületek ez nem jött volna létre!

Ha a rendezvény látogatói nem adnak egy esélyt a szerepjátéknak, nem mesélhettünk volna telt teremben, teljes létszámmal. Ha nem adnak bele apait, anyait, nem szórakoztunk volna ilyen jót a mesélés közben. Ha a fellépésünk során nem adtok hangot a véleményeteknek, nem seperjük fel a színpadot önnön testünkkel. Köszönet ezért, igazán jó érzés volt látni, hogy még ha kétkedve is tekintetteket ránk először, legtöbben széles mosollyal az arcotokon búcsúztatok tőlünk.

A mai napon 10 órától délután 4 óráig az emeleti teremben kaptunk ismét lehetőséget a rendezvény szervezőitől arra, hogy egy úgynvezett egész napos program keretein belül ülhessünk le játszani az érdeklődőkkel. Három játékkal készültünk, igyekezve lefedni minden igényt. Az általunk shortgame-nek, azaz új generációs szerepjátáknak nevezett játékok a következők voltak:

Lasers and Feelings


 Scrolls and Swords


Ghostlines



Azért választottuk ezeket a játékokat, mert a karakterek könnyen és gyorsan megalkothatóak, a lehető legnagyobb szabadságot biztosítják mind a játékos mind a kalandmester részére a világ megalkotására és tapasztalataink alapján, igen szórakoztatóak. A Lasers and Feelings sci-fi stílus megszállottjainak ideális, még a Scrolls and Swords a fantasy kedvelőknek ajánlott, a harmadik játék, a Ghostlines pedig egyedi hangulatával, a másik kettőtől kicsit összetettebb "rendszerével" leginkább a tapasztaltabb játékosoknak kedvez. A hozzánk érkezők mind maguk dönthették el, melyiket szeretnék kipróbálni. 

Mindemellett a nagyszínpadon is jelen voltunk 5 tagunkkal. Előadást a szerepjátékról már tartottunk korábban többször is, így most valami újjal készültünk. Előadásunk címe Közönségszerepjáték volt. Mit jelent ez? A mesélőnkön, Ishidun kívül mi sem tudhattuk pontosan, hisz úgy varázsát veszítette volna az egész. Persze, hamar ráéreztünk az előadás lényegére, mely abban rejlett, hogy a mi szeretett Ishidunk igyekezett a legfurcsább és legbizarabb szituációkba kényszeríteni minket. A végső döfés azonban a nézők kezében volt, szavazással döntötték el, mit tegyünk, a kialakult helyzetre hogyan reagáljunk. A többiek, Warp, Lamba és Oziris nevében is azt hiszem, kijelenthetem, néha megizzadtuk a feladatot, de igazán élvezetes volt.

Eközben sokat izgultunk ám az ajándékaink miatt is. S bár nem külön, csapatunk nevében lettek kiosztva a tombola nyereményeink, reméljük örömmel fogadtátok őket és hasznát veszitek majd. Kettő darab Oziris által, saját kezűleg készített szütyőt és két darab kocka szettet juttathattunk el a tombolára, illetve a hozzánk érkező játékosok egyikének is kiosztottunk, egy zsákbamacskával szerezhető szütyőt. Bízunk benne, hogy hasznos zacskónak bizonyulnak majd! ;)

Képekkel hamarosan ismét jelentkezünk a Dobran Team hivatalos facebook oldalán. Addig is fogadjátok ízelítőként az időközben zajló VII. Hősök Napra rendezvényre készített mini videónkat!


Üdv
Mancodus

1 megjegyzés: